Laboreszköz katalógus

Kategóriák

MDR technológia - jobbra szelepelés után (elmozdult jelzőgyűrűvel)

További képek

Roncsoló (zárt) edényzetek

8. fejezet, 8. oldal

A MILESTONE zárt roncsolók edényeit „rotoros edényzetnek” nevezzük.
A MILESTONE összes roncsoló edényzete önszabályzó szeleprendszerrel - ezt MDR-technológiának nevezzük - rendelkezik.
A rotoros edények lezárásának ez a módja a Milestone világszabadalma (US Patent 5,270,010). Ezek az edények még kaphatók a meglévő régebbi készülékekhez, de alkalmazhatók a legújabb Ethos Easy és Ethos Up-ban is.
 
Az MDR működési elve az alábbi képen látható:

MDR rugó működési elveA szelep „lelke” egy PEEKK-bõl készített rugózó elem, amely az edényben keletkezett túlnyomás esetén biztosítja a felesleges nyomás leengedését, majd a gyors  visszazárást. (A Milestone roncsoló edényekben nincs semmiféle hasadó, vagy átszakadó felület; más néven “burst-disk”).

Jobbra az első képen két nagynyomású edény látható: az egyik "normális", míg a másik a szelepelés utáni állapotot mutat. A jelzőgyűrű ferde helyzetben van, ami egyértelműen jelzi, hogy az edényben túlnyomás volt.

A legújabb ETHOS EASY és ETHOS UP típusú készülékekhez vadonatúj edényzeteket fejlesztettek ki. Ezek az SK-15 (tizenöt darab 100 bar-os nagynyomású edény), és a MAXI-44 (44 darab közepes nyomású edény). Minden új edény továbbra is rendelkezik önszabályozó szeleppel. Az új SK-15 edényekben egy alkatrésszel kevesebb van, mint a "régi" MDR-ben: az új konstrukció összevontan tartalmazza a rugót és az adapterlapot. Ettől a megoldástól a túlnyomás leeresztése lényegesen finomabb lett, a korábbinál jobban kíméli az edényzet alkatrészeit. Az új edény sematikus képe jobbra fent (a 3. kép) látható.

Több más jelentős szabadalom mellett a régi és az új MDR teszi a különösen biztonságossá, kényelmessé, és egyszerűvé készülékeink használatát.
Hőmérséklet nyomás diagram rugó működésekorAbban az esetben, ha sor kerülne a túlnyomás leengedésére, a szelep már a maximális nyomás 80-90 %-án – elemvesztés nélkül – visszazár! A túlnyomás csökkentése  során az illanó elemek is csak kis mennyiségben (veszteség < 2%) távoznak el az edénybõl. A minta nem veszik el, az minden probléma nélkül megmérhetõ.
A szelep működésbe lépését az opcionális QP (Quailty pressure) szenzor jelezheti.  A régebbi MDR-edényeknél jelzőgyűrűt használtunk (fent az első kép). A baloldali képen a közepes nyomású edényzetünk egy működésbe lépett szelepének nyomásgörbéje látható.

Ezen látható, hogy a szelep 30-35 bar környékén nyit, és 25 bar felett visszazár. A túlnyomás kialakulásának lehetőségét jelentősen csökkenti a belső  hőmérséklet szenzor használata, amely egyúttal a reprodukálható roncsolásnak is a záloga. A “PID” hőmérséklet-vezérlés és a “Quality Pressure” szenzor használata a  túlnyomás lehetőségét a minimálisra csökkenti.

Ez az edényzet-technológia egyedülálló munkafeltételeket biztosít a vegyész számára: nincs mintavesztés, nem kell roncsolást megismételni, nem kell a szervizt állandóan kihívni, a kevesebb holtidõ gyorsabb munkavégzéssel jár.

 

A legszélesebb roncsoló edényzet-választék:

Rotor típusaEdényszámEdén anyagaEdény térfogata (ml)Max. hőmérséklet (°C)Max. nyomás (bar)Megjegyzés
SK-6 6 TFM 100 260* 100 monoblokkos
SK-12 12 TFM 100 240* 35 szegmens
SK-10 10 TFM 100 300* 100 szegmens
SK-15 15 TFM 100 300* 100 Ethos UP és EASY-hez
Nova-8 8 TFM 75 300* 100 magas hőmérséklethez
PRO-16 16 TFM 75 200* 30  egyszerűbb mintákhoz
PRO-24 24 TFM 75 200* 30  egyszerűbb mintákhoz
MAXI-44 44 TFM 100 300* 35 Ethos UP és EASY-hez
SK-6LV 6 TFM 270 150* 10 extrakcióhoz
Q20 20 kvarcüveg 45 250* 40  ultra-nyomelemzéshez

Minden edényzetünk kapható hőmérsékletméréshez alkalmas változatban: ilyenkor egy db. referencia-edényben tudjuk mérni a hőmérsékletet, és - amennyiben szükséges - a nyomást is. Kivételek: a MAXI-44 és a Q20 típusú rotorok, amelyek összes edényének a hőmérsékletét infravörös szenzorral "látjuk".

* Az edényzetet a 8.8 táblázatban jelzett maximális hőmérsékleten működtetni – figyelembe véve a minta sajátosságait – kizárólag belsõ hőmérséklet szenzorral felszerelt készülékekkel, csak bizonyos körülmények között, és csak korlátozott ideig szabad!Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Kifejezésekhez használja az aposztróf jelet (').

Kérem várjon

Gyártóink

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az aktuális akciónkról naprakész információt kaphasson!