Laboreszköz katalógus

Kategóriák

ELTRA CS-580 típusú elemanalizátor

További képek

ELTRA elemanalizátorok

9. fejezet, 140. oldal

Az ELTRA több mint három évtizede gyárt elemanalizátorokat, így napjainkra e piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. Készülékei – a tervezésük és építésük során alkalmazott csúcstechnológiának köszönhetően – robosztus felépítésűek, és egyben megbízható működésűek.
Az analizátorok szolgáltatásának színvonala, ára és igen alacsony fenntartási költsége kibír minden összehasonlítást.

Az elemanalizátorok a minta magas hőmérsékleten történő elégetése során keletkezett égéstermékekből határozzák meg a mérendő elemek mennyiségét.

Az elégetés történhet ellenállás-fűtésű csõkemencében, vagy nagyfrekvenciás fűtésű (indukciós) kemencében.

Az analizátorokat a meghatározandó elem-csoportok szerint különböztetjük meg. Ezek szerint léteznek szén-kén (CS-i), oxigén-hidrogén (OH-p), oxigén-nitrogén (ON-p), oxigén-nitrogén-hidrogén (ONH-p) analizátorok. A közelmúltban kerültek piacra a megújult készülékek. Ezek mind az új, - szabadalmaztatott ELEMENTRAC® - márkanevet viselik.

E készülékekben más-más lehet a minta elégetésének módja, más lehet az égést tápláló, és/vagy vivőgáz, valamint a detektáláshoz használt mérőcella működési elve.

Az ELTRA készülékei modulárisan épülnek fel. Mind az ellenállás-fűtésű, mind a nagyfrekvenciás készülékek legfeljebb négy mérőcellát tartalmazhatnak, de igény-szerint akár egyetlen mérőcellával rendelkező készülék is megrendelhető. Szinte minden variáció, így pl. egycsatornás szén vagy kén mérésére alkalmas de akár a négy csatornából álló készülék is a termékpaletta része.

A csatornákat a leendő felhasználó vizsgálandó mintáinak megfelelően, az optimális méréstartományra gyártják le. A készülékek két nagy csoportjából először az ellenállás-fűtésű kemencével ellátott analizátorokat mutatjuk be.

CS-580 ellenállásfűtésű szén-kén analizátor

CS-i nagyfrekvenciás fűtésű szén-kén analizátor

ON-900, OH-900, ONH-2000 típusú, impulzus-fűtésű ON, OH, ONH analizátorokTermék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Kifejezésekhez használja az aposztróf jelet (').

Kérem várjon

Gyártóink

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az aktuális akciónkról naprakész információt kaphasson!