Laboreszköz katalógus

Kategóriák

SYSTEC asztali autokláv, 23 - 200 literes

További képek

SYSTEC laboratóriumi autoklávok, gőzsterilizátorok

11. fejezet, 27. oldal

A világszerte nagy elismertségnek örvendő, csúcstechnológiás Systec autoklávokat kifejezetten laboratóriumi használatra tervezték. Mára az ipar is felfedezte magának a kiváló készülékeket, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően alkalmazásuk az ipari felhasználásokban is elterjedt.

A készülékeket Németországban gyártják, a minőségi alapanyagoknak és a precíz gyártásnak köszönhetően azok hosszú élettartamúak, napi intenzív igénybevétel mellett is minimális a karbantartási igényük.

A Systec autoklávok szerethető készülékek: az adott feladatokhoz a megfelelő opciókkal felszerelt autokláv – a feladat elvégzése mellett – rendkívüli mértékben megkönnyíti a laboratóriumi dolgozók munkáját, és jelentős időmegtakarítást is eredményez.

A Systec gyártmányú laboratóriumi autoklávok három fő csoportra oszthatóak:

A Systec autoklávok három fő csoportjának elnevezése: a Systec V (vertikális), Systec D (asztali), és Systec HX (szekrény-jellegű) autoklávok.
A kétajtós, vagy átadó autoklávok megjelölése: Systec D 2D
Az első két főcsoportnak (felültöltős / asztali) három-három alcsoportja van, amely alcsoportok készülékei szolgáltatásban és természetesen árban is különböznek egymástól.
A Systec autoklávok alcsoportjai: a V, vagy D utáni toldalékbetűvel (X, E, vagy B).
A HX-sorozat készülékei négy kamraátmérővel (400; 500; 740 és 1.000 mm), összesen 16 méretben és csak a legmagasabb szolgáltatás-szinten kaphatóak. Ezen sorozat kétajtós változatai HX-2D néven kaphatóak.

VertikálisAsztali HX Főbb műszaki tulajdonságok
VX  DX  HX  teljesen automatikus: gőzgenerátorral ellátva, minden opcióval felszerelhető. Az ideális autokláv alapja. Validálható készülékek.
VE  DE  - automatikus működés, fűtőtest a kamrában, korlátozott opcionális felszerelhetőség
VB DB  - félautomatikus működés, fűtőtest a kamrában. Az opciók közül csak a nyomtatóval szerelhető fel.

Folyadékok hőmérsékletének mérése bemerülő szenzorral

autokláv bemerülő hőmérséklet szenzorA mikrobiológiai laboratóriumokban napi feladat a folyadékok sterilizálása. Az oldatokat általában maximum ¾-ig töltött üvegekben (megóvja a táptalajt az edényből való kiforrástól), félig lezártan helyezik el az autokláv terében. Csak nyomásálló üvegeket szabad és csak az erre alkalmas autoklávban teljesen bezárni!

Amint a készüléket feltöltötték, elindítják a sterilizáló programot. A régi konstrukciójú, mechanikus vezérlésű autoklávok (sok ma kapható típus is ilyen) csak a nyomást mérik a tartályban. A sterilizálási hőmérsékletet a gyártó által megadott nyomás-hőmérséklet összefüggésből számolja ki a felhasználó, és a megfelelő nyomás elérésétől indítják a sterilizálási időt.

E módszer fölött viszont elhaladt az idő, mert az egyre szigorúbb minőségbiztosítási előírások a folyamat dokumentálását követelik meg, és ebbe már nem fér bele a közvetett hőmérsékletmérés.

A dokumentáláshoz csak a valós hőmérséklet-adatok felelnek meg! Ehhez a hőmérsékletet mérni kell a sterilizálandó folyadékba bemerített szenzorral. Ezt csak olyan korszerű autoklávokkal lehet megvalósítani, mint a Systec autoklávok. Amikor a folyadékba merített hőmérséklet szenzor 121°C-ot jelez, akkor nem csak a 0,5-10 literes üvegedényeket körülvevő térben értük el a sterilizálási hőfokot, hanem a sterilizálandó folyadékban is. Ez igen lényeges, mivel a két közeg jelentős időbeli eltéréssel lesz azonos hőmérsékletű! Ekkor indítható csak el a sterilizálási idő visszaszámolása.

A SYSTEC autoklávok alcsoportjainak szolgáltatásai

A vertikális készülékek minden-egyes alcsoportjában (VX, VE, VB) nyolc-nyolc különféle kamratérfogatú autokláv van (40 litertől 150 literig, nyolc méretben). Ez összesen 24 db különféle autoklávot jelent csak a vertikális készülékeknél. Álló autoklávok bemutató oldala >>

Az asztali készülékeknél mindhárom alcsoportban (DX, DE, DB) a 23-tól 200 literig terjedő tartományt 7-7 különböző méretű készülék fedi le. Asztali autoklávból így összesen 21 féle létezik. Elöltöltős autoklávok bemutató oldala >>

A D-sorozat kétajtós (átadó) készülékből csak a gőzgenerátoros változat kapható 90, 150, és 200 literes méretben. Kétajtós autoklávok bemutató oldala >>

Az autokláv típusát a csoportnév (pl, Systec VX) és a kamratérfogatot jelző szám (65) kombinációja adja: így a Systec VX-65 típus egy 65 literes, vertikális, gőzgenerátoros autoklávot jelent.

A HX-típusú autoklávok - 400, 500, 740 és 1.000 mm átmérőjű kamrával, tizenhat méretben (500, 750, 1.000, 1.250, 1.500 1.750 és 2.000 mm mélységű kamrával), 65 - 1.580 literes nettó kamratérfogattal – készülnek. A HX-sorozat legtöbb tagja kétajtós változatban is rendelhető. Nagyméretű autoklávok bemutató oldala >>

Systec műszaki megoldásai VXVEVBDXDEDB2D*HX*
Kamra elrendezése álló /
felültöltős
álló /
felültöltős
álló /
felültöltős
asztali /
elöltöltős
asztali /
elöltöltős
asztali /
elöltöltős
kétajtós /
átadó
szekrény-jellegű
PT100 hőmérséklet szenzor x x x x x x x x
Hőmérséklet és nyomásvezérlés x x x x x x x x
Gőzgenerátor x - - x - - x x
Fűtőtest a kamrában - x x - x x - -
Érintőképernyős vezérlő* (100 programig) opcióként - - - - - - x
Programok száma 25 12 3 25 12 3 100 100
Validáló port x x x x x x x x
Fo kalculációxx-xx-xx
Rendelhető opciók        
Gyorshűtés o o - o o - o o
Belső légkeverés o o - o o - o o
Kompresszor (sűrített levegő) o o - o o - o kötelező!
Vízlágyító o o - o o - o o
Vákuumrendszer o - - o - - o o
Szárítás (SUPERDRY) o - - o - - o o
150°C gőzfázisban, 5 bar (65- 650 literig) o o - o o - o o
Rozsdamentes drótkosarak o o o o o o o o
Alulról zárt fazék / tepsi o o o o o o o o
Töltő / szállítókocsi - - - o o o o o
Kiemelő szerkezet (lift) o o o - - - - -
Kimenő levegő szűrése o - - o - - o o
Nyomtató o o o o o o o o
SD-kártyás tárolás o o - o o - o o
PC-szoftver (SADS) o o - o o - o o
FDA 21 CFR Part 11 kompatibilis SADS o (*vezérlővel) - - - - - - o
ComLog: USB, és Ethernet port, internetes elérhetőség o (*vezérlővel) - - - - - - o

 *: Érintőképernyős vezérlővel ellátott autokláv

 

Laboratóriumi tanácsadó kollégáink készségesen állnak rendelkezésükre az adott feladat(ok) elvégzéséhez szükséges optimális konfiguráció összeállításában.

Igény esetén kérjük, keressen bennünket az oldal alján található telefonszámon vagy email címen.Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Kifejezésekhez használja az aposztróf jelet (').

Kérem várjon

Gyártóink

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az aktuális akciónkról naprakész információt kaphasson!