Laboreszköz katalógus

Kategóriák

SYSTEC asztali autokláv, 23 - 200 literes

További képek

SYSTEC laboratóriumi autoklávok, gőzsterilizátorok

11. fejezet, 27. oldal

A világszerte nagy elismertségnek örvendő, csúcstechnológiás Systec autoklávokat kifejezetten laboratóriumi használatra tervezték. Már az ipar is felfedezte magának a kiváló készülékeket, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően alkalmazásuk az ipari felhasználásokban is elterjedt.

A készülékeket Németországban gyártják, a minőségi alapanyagoknak és a precíz gyártásnak köszönhetően azok hosszú élettartamúak, napi intenzív igénybevétel mellett is minimális a karbantartási igényük.

A Systec autoklávok szerethető készülékek: az adott feladatokhoz a megfelelő opciókkal felszerelt autokláv – a feladat elvégzése mellett – rendkívüli mértékben megkönnyíti a laboratóriumi dolgozók munkáját, és jelentős időmegtakarítást is eredményez.

A Systec gyártmányú laboratóriumi autoklávok három fő csoportra oszthatók:

A Systec autoklávok három fő csoportjának elnevezése: a Systec V (vertikális), Systec D (asztali), és Systec HX (szekrény-jellegű) autoklávok.
A kétajtós, vagy átadó autoklávok megjelölése: Systec D 2D
Az első két főcsoportnak (felültöltős / asztali) három-három alcsoportja van, amely alcsoportok készülékei szolgáltatásban és természetesen árban is különböznek egymástól.
A Systec autoklávok alcsoportjai: a V, vagy D utáni toldalékbetűvel (X, E, vagy B).
A HX-sorozat készülékei négy kamraátmérővel (400; 500; 740 és 1.000 mm), összesen 16 méretben és a legmagasabb szolgáltatás-szinten kaphatóak. Ezen sorozat kétajtós változatai HX-2D néven kaphatók.

VertikálisAsztali HX Főbb műszaki tulajdonságok
VX  DX  HX  teljesen automatikus: gőzgenerátorral ellátva, minden opcióval felszerelhető. Az ideális autokláv alapja. Validálható készülékek.
VE  DE  - automatikus működés, fűtőtest a kamrában, korlátozott opcionális felszerelhetőség
VB DB  - félautomatikus működés, fűtőtest a kamrában. Az opciók közül csak a nyomtatóval szerelhető fel.

Folyadékok hőmérsékletének mérése bemerülő szenzorral

autokláv bemerülő hőmérséklet szenzorA mikrobiológiai laboratóriumokban napi feladat a folyadékok sterilizálása. Az oldatokat általában maximum ¾-ig töltött üvegekben (megóvja a táptalajt az edényből való kiforrástól), félig lezártan helyezik el az autokláv terében. Csak nyomásálló üvegeket szabad és csak az erre alkalmas autoklávban teljesen bezárni!

Amint a készüléket feltöltötték, elindítják a sterilizáló programot. A régi konstrukciójú, mechanikus vezérlésű autoklávok (sok ma kapható típus is ilyen) csak a nyomást mérik a tartályban. A sterilizálási hőmérsékletet a gyártó által megadott nyomás-hőmérséklet összefüggésből számolja ki a felhasználó, és a megfelelő nyomás elérésétől indítják a sterilizálási időt.

E módszer fölött viszont elhaladt az idő, mert az egyre szigorúbb minőségbiztosítási előírások a folyamat dokumentálását követelik meg, és ebbe már nem fér bele a közvetett hőmérsékletmérés.

A dokumentáláshoz csak a valós hőmérséklet-adatok felelnek meg! Ehhez a hőmérsékletet mérni kell a sterilizálandó folyadékba bemerített szenzorral. Ezt csak olyan korszerű autoklávokkal lehet megvalósítani, mint a Systec autoklávok. Amikor a folyadékba merített hőmérséklet szenzor 121°C-ot jelez, akkor nem csak a 0,5-10 literes üvegedényeket körülvevő térben értük el a sterilizálási hőfokot, hanem a sterilizálandó folyadékban is. Ez igen lényeges, mivel a két közeg jelentős időbeli eltéréssel lesz azonos hőmérsékletű! Ekkor indítható csak el a sterilizálási idő visszaszámolása.

A SYSTEC autoklávok alcsoportjainak szolgáltatásai

A vertikális készülékek minden-egyes alcsoportjában (VX, VE, VB) nyolc-nyolc különféle kamratérfogatú autokláv van (40 litertől 150 literig, nyolc méretben). Ez összesen 24 db különféle autoklávot jelent csak a vertikális készülékeknél. Álló autoklávok bemutató oldala >>

Az asztali készülékeknél mindhárom alcsoportban (DX, DE, DB) a 23-tól 200 literig terjedő tartományt 7-7 különböző méretű készülék fedi le. Asztali autoklávból így összesen 21 féle létezik. Elöltöltős autoklávok bemutató oldala >>

A D-sorozat kétajtós (átadó) készülékből csak a gőzgenerátoros változat kapható 90, 150, és 200 literes méretben. Kétajtós autoklávok bemutató oldala >>

Az autokláv típusát a csoportnév (pl, Systec VX) és a kamratérfogatot jelző szám (65) kombinációja adja: így a Systec VX-65 típus egy 65 literes, vertikális, gőzgenerátoros autoklávot jelent.

A HX-típusú autoklávok - 400, 500, 740 és 1.000 mm átmérőjű kamrával, tizenhat méretben (500, 750, 1.000, 1.250, 1.500 1.750 és 2.000 mm mélységű kamrával), 65 - 1.580 literes nettó kamratérfogattal – készülnek. A HX-sorozat legtöbb tagja kétajtós változatban is rendelhető. Nagyméretű autoklávok bemutató oldala >>

Systec műszaki megoldásai VXVEVBDXDEDB2DHX
Kamra elrendezése álló /
felültöltős
álló /
felültöltős
álló /
felültöltős
asztali /
elöltöltős
asztali /
elöltöltős
asztali /
elöltöltős
kétajtós /
átadó
szekrény-jellegű
PT100 hőmérséklet szenzor x x x x x x x x
Hőmérséklet és nyomásvezérlés x x x x x x x x
Gőzgenerátor x - - x - - x x
Fűtőtest a kamrában - x x - x x - -
Érintőképernyős vezérlő* (100 programig) opcióként - - - - - - x
Programok száma 25 12 3 25 12 3 25 100
Validáló port x x x x x x x x
Fo kalculációxx-xx-xx
Rendelhető opciók        
Gyorshűtés o o - o o - o o
Belső légkeverés o o - o o - o o
Kompresszor (sűrített levegő) o o - o o - o kötelező!
Vízlágyító o o - o o - o o
Vákuumrendszer o - - o - - o o
Szárítás (SUPERDRY) o - - o - - o o
150°C gőzfázisban, 5 bar (65- 650 literig) o o - o o - o o
Rozsdamentes drótkosarak o o o o o o o o
Alulról zárt fazék / tepsi o o o o o o o o
Töltő / szállítókocsi - - - o o o o o
Kiemelő szerkezet (lift) o o o - - - - -
Kimenő levegő szűrése o - - o - - o o
Nyomtató o o o o o o o o
SD-kártyás tárolás o o - o o - o o
PC-szoftver (SADS) o o - o o - o o
FDA 21 CFR Part 11 kompatibilis SADS o (*vezérlővelt) - - - - - - o
ComLog: USB, és Ethernet port, internetes elérhetőség o (* vezérlővel) - - - - - - o


Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Kifejezésekhez használja az aposztróf jelet (').

Kérem várjon

Gyártóink

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az aktuális akciónkról naprakész információt kaphasson!