Laboreszköz katalógus

Kategóriák

Poztitív nyomású vízszűrő, 1 munkahelyes

További képek

Pozitív nyomású vízszűrő

5. fejezet, 28. oldal

Az üledékes vizek szűrésének jelentős meggyorsítása válik lehetővé az atmoszférikus nyomás többszörösén üzemelő nyomószűrő használatával.

Olyan mintát, amelyet vákuumos szűréssel kb. 4 órán keresztül ("négyórás minta") szűrtek, a túlnyomásos szűrővel, 3 bar-os nyomással 1 percen belül lehetett leszűrni!
A szűréshez – a további vizsgálattól függõen – használhatunk kompresszor által termelt, vagy palackban tárolt levegőt, vagy akár egyéb (inert) gázt is.

A pozitív nyomású szűrőket két változatban készítjük:

  • 250 ml térfogatú szűrőházzal, de eredetileg szűrőháztartó nélkül (a fekete korong a képek jobb oldalán) gyártottuk. Ez a típus volt az eredeti kivitel. Ebből már csak 1 darab 3-férőhelyes állványunk még van raktáron, Az új változatban - amely már tartalmazza a szűrőház tartó "korongokat"  - már csak 1, 2 és 3 munkahelyes szűrőállványokat készítünk. A szűrőháztartó egy köralakú felület, amire - a nyomástömlő leszedése nélkül - rá lehet tenni az állványról levett kinyitott szűrőházat. Az ilyen szűrőállvány legfeljebb 3 munkahelyes lehet, mert több munkahely esetén túl széles lenne.
  • 1,25 literes térfogatú szűrőházzal (új típus), 1-2-3 munkahelyes kivitelben (lásd a 4 - 6 képeket).készítjük. Az 1,25 literes szűrőállványt mutató egyik képen látszik, amint a kinyitott nyomószűrő szűrőháza le van téve a szűrőháztartóra. A készülék steril szűrésre is használható, ha azt előzőleg autoklávozással sterilizálták és a működtető gázt is megfelelően megszűrték.

A nyomószűrők maximális működési nyomása: 6 bar a 250 ml térfogatúé, míg az 1,25 literesé 8 bar.

Felépítés:

A szűrőegység erős acélállványra van felszerelve, amelynek hosszát a munkahelyek száma szabja meg. Az állvány felületkezelése lehetővé teszi a nedves környezetben való munkavégzést.

kisebbik nyomószűrő mintatérének űrtartalma 250 ml, a szűrőház anyaga polikarbonát, amelyet egy fémből készített védőmaszk vesz körül. Minden kötőelem rozsdamentes acélból készül. A csövezés könnyen oldható és csatlakoztatható.
Minden-egyes munkahely külön-külön szabályozószeleppel és manométerrel rendelkezik. Az egyes elemek szivárgásmentes zárását gumigyűrűk („O”-gyűrűk) biztosítják.

Az új, 1,25 literes nyomószűrő tartálya rozsdamentes acélból készül.

Az 1,25 literes tartályú nyomószűrő működési elve azonos a 250 ml-es nyomószűrőével, a fő különbség a szűrőtartály térfogatában van. Újdonság még, hogy a szűrőház kinyitásakor nem kell leszedni a csövet a tartályról, hanem a tartályt egy kézreeső állványra lehet rátenni a membrán cseréjének, vagy a fritt tisztításának idejére.

Működtetés:

A szűréshez egy 47–50 mm átmérőjű szűrőpapírt vagy membránszűrőt kell a szűrőegység házában lévő porózus korong (frit) tetejére helyezni. A szűrőtartály tetején található függőleges nyíláson keresztül kell a mintát beadagolni, amelyet majd az „O”-gyűrős tömítéssel ellátott zárócsavarral bezárunk.
A töltőnyílás belsõ átmérője 11,5 mm, így megfelelő méretű tölcsért is lehet használni a szűrőház feltöltésére.
A szűrőház lezárását követően a berendezés nyomás alá helyezhető a nyomásszabályozó szeleppel, és elvégezhető a szűrés.
A szűrlet az állványra – a szűrőegység alá – helyezett edényben gyűjthető össze. Igény szerint a túlnyomásos szűrő alsó kifolyójára egy csövet lehet csatlakoztatni, és a víz / egyéb folyadék egy nagyobb térfogatú tartályban gyűjthető. A kifolyócsonk külső átmérője 12 mm.

Karbantartás:

A vízszűrő kialakítása gyors munkát és könnyű tisztítást tesz lehetővé. A szűrőház alja egy mozdulattal kivehető az állványból, és elmosható a mosogatóban. Szükség szerint a szűrőház is egy mozdulattal leválasztható az állványról (a nyomócső gyors csatlakozású és könnyen kioldható), így ezt is el lehet mosni.

A készülék szét- és összeszereléséhez nincs szükség semmiféle szerszámra.

Technikai adatok:LSV-MLSN-M
Mintatér térfogata: 250 ml 1,25 liter
Legmagasabb ajánlott nyomás: 6 bar 8 bar
Szűrési felület: Ø50 mm (20 cm2) Ø50 mm (20 cm2)
Töltőnyílás mérete: Ø11,5 mm Ø11,5 mm
Kifolyócsonk mérete: Ø12 mm (olivás) Ø12 mm (olivás)

Az alábbi táblázat alsó sorában mutatott kompresszor a leggazdaságosabb megoldás a sűrített levegő előállítására. Szigorúbb előírásokhoztekintse meg a KAPCSOLÓDÓ termékeket.


KódTípusMegnevezésMunkahelyMennyiségKészleten
55.200100LSV-M1pozitív nyomású vízszűrő kompletten1
55.200200LSV-M2pozitív nyomású vízszűrő kompletten2
55.200300LSV-M3pozitív nyomású vízszűrő kompletten3
55.201100LSN-M1pozitív nyomású vízszűrő kompletten, 1,25 literes1
55.201200LSN-M2pozitív nyomású vízszűrő kompletten, 1,25 literes2
55.201300LSN-M3pozitív nyomású vízszűrő kompletten, 1,25 literes3
55.200100KolajosKompresszor vízszűrő készülékhez, olajos1
36.8506AolajmentesOlajmentes kompresszor, 55 liter / 8 bar1

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Kifejezésekhez használja az aposztróf jelet (').

Kérem várjon

Gyártóink

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az aktuális akciónkról naprakész információt kaphasson!