Laboreszköz katalógus

Kategóriák

Elővákkum

További képek

Vákuumszivattyú elővákuumozáshoz, szárításhoz

11. fejezet, 39. oldal

Az autokláv kamrájából a levegőt - lehetőség szerint - 100 %-ban el kell távolítani. Az autoklávban rekedt levegő rontja a sterilizálás hatásfokát, mert a levegő energiája sokkal kisebb, mint a gőzé.

Egy vízgyűrűs vákuumszivattyú segít a levegő az autoklávból történő teljes eltávolításában (frakcionált elővákuum). Használata különösen javasolt zsákokban elhelyezett megsemmisítendő hulladékok kezelésekor, vagy üreges anyagok, mint pl. csövek, pipettahegyek esetében.
Szűrők, textíliák, csövek és egyéb porózus anyagok sterilizálásakor a vákuumszivattyú gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Folyadék-programoknál nem szabad a vákuumrendszert használni. Zsákos leölésnél a zsák száját nem szabad bekötni!

Az elővákuumozó ciklusok számát 1 és 5 ciklus között, az egyes elővákuumozó ciklusokban elérendő vákuum értékét, időtartamát igény szerint lehet beprogramozni.
A sterilizálás végén alkalmazott vákuummal (utóvákuum) a sterilizált eszközök szárítását lehet elvégezni. Leölést követő rövid idejű utóvákuumozással jelentősen csökkenteni lehet a töltet bűzét.

Az autoklávok széles térfogat-tartományban (40 - 1.150 liter) készülnek. A különféle méretű autoklávokat 3-féle teljesítményű vákuumszivattyúval tudjuk kiszolgálni. 

A vákuumszivattyú – a vákuumozás alatt - kb. 1 liter csapvizet (lágyvizet) használ percenként.
Amennyiben validálható autoklávot kell beszereznie, abból nem hiányozhat a vákuumszivattyú!


KódMegnevezésMennyiségKészleten
36.9602Vákuumszivattyú a DX23/45 vagy VX40/55 típusú autoklávokba
36.9603Vákuumszivattyú a DX65/200 vagy VX65/150 típusú autoklávokba
36.9604Vákuumszivattyú a HX sorozatú SYSTEC autoklávokba

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Kifejezésekhez használja az aposztróf jelet (').

Kérem várjon

Gyártóink

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az aktuális akciónkról naprakész információt kaphasson!